Adrian Vigus-Brown van die African Pride Melrose Arch Hotel se lamslende toegerol in Parmaham
BESTANDDELE VIR DIE LAMSLENDE
1 x Lamslende, oortollige vet en senings verwyder
200 g Parmaham
5 g sout
2 g peper
5 g ment
BESTANDDELE VIR ERTJIEPUREE
100 g ertjies
50 ml melk
BESTANDDELE VIR DIE GROENTE
3 x geel babawortels, Orange
3 x oranje babawortels
50 g botter
5 g vars tiemie
VIR GARNERING
40 ml demi-glans
15 g ment
15 g mikrokruie
METODE
1 Sout die lam en smeer met kruie en draai in Parmaham toe. Draai dit styf in kleefplastiek en draai daarna in foelie toe, blink kant na binne. Bak in ’n voorafverhitte oond teen 160º C vir twee ure.
2 Vir die ertjiepuree: kook die ertjies in die melk oor lae hitte tot die ertjies sag is. Geur met sout en peper en sit in menger en maak fyn.
3 Vir die groente: kook ’n klont botter en twee eetlepels water in ’n pan tot kookpunt en voeg die groente by en kook tot sag.
Garneer met die mikrokruie, demi-glans en bedien met romerige kapokaartappel, ’n sous van jou keuse en vars kruie na smaak.