Het jy al ooit probeer om ’n uie-blom te maak?
4 porsies
Bestanddele
1 groot ui
250 ml (1 k) meel
2 eiers, geklits
45 ml (3 e) melk
375 ml (1½ k) growwe broodkrummels
sout en peper
2,5 ml (½ t) fyn komyn
knypie rooirissievlokkies
2,5 ml (½ t) paprika
olie vir diepbraai
SOUS
125 ml (½ k) mayonnaise
60 ml (¼ k) tamatiesous
30 ml (2 e) brandrissiesous
Metode
- Sny bo-punt van ui af en trek eerste vel af.
- Sny ui vertikaal in kwarte, maar nie heeltemal deur nie.
- Hou aan elke kwart sny totdat jy 16 “blaartjies” het.
- Doop ui in meel.
- Meng eiers en melk en doop ui daarin.
- Meng broodkrummels met speserye en doop ui daarin.
- Doop ui weer in eiermengsel en dan weer in krummels.
- Plaas ui versigtig in warm, diep olie.
- Braai tot goudbruin, haal uit en laat dreineer.
- Sous Meng alles saam en bedien met ui.