Blini’s is soos klein plaatkoekies, maar word met gis gemaak. Jy kan kies wat jy bo-op wil bedien.
Deur MARELI VISSER
Maak 36
Bestanddele
250 ml (1 k) koekmeel
2,5 ml (½ t) sout
5 ml (1 t) droë gis
2 eiers
160 ml (2/3 k) louwarm melk
suurroom
gerookte salm
kaviaar
Metode
- Meng meel, sout en gis in mengbak.
- Klits eiers en meng met melk.
- Voeg melkmengsel by droë bestanddele en meng tot gladde deeg.
- Bedek met plastiek en laat vir 30 minute rys.
- Skep teelepels vol in swaarboompan en bak op matige hitte aan weerskante.
- Haal uit pan en plaas op kombuispapier. Herhaal proses tot deeg op is.
- Bedien met ’n teelepel suurroom, gerookte salm en kaviaar.
Wenk
Bak die blini’s al die vorige dag en bêre dit in die yskas tot benodig